Stater & Hypocasso opnieuw hoogste rating voor hypotheek servicing

29 juli 2019 - 

29 juli, 2019 - 

Amersfoort, 25 juli 2019 – Opnieuw bewijzen de Nederlandse bedrijven Stater en Hypocasso dat zij toonaangevend zijn in hun dienstverlening op de hypothecaire markt in Europa. Beide organisaties zijn door de Amerikaanse kredietbeoordelaar Fitch als uitstekend beoordeeld voor de kwaliteit van hun dienstverlening. Stater ontvangt de rating van 1-, de hoogste rating in Europa voor ‘primary servicing’. Dochterbedrijf Hypocasso is beoordeeld met een 2, de hoogste rating in Nederland op het gebied van ‘special servicing’.

 

Stater en Hypocasso; opnieuw hoogste rating voor hypotheek servicing
Het is niet de eerste keer dat Stater en Hypocasso een hoge rating ontvangen. Sinds 2010 ontvangt Stater de rating van 1- voor primary servicing. Desalniettemin blijft het een belangrijke waardering volgens Erwin Dreuning, CEO van Stater. “Afgelopen jaar was een belangrijk jaar, met name met het oog op de verandering van aandeelhouders. Wij zijn dan ook enorm trots op het behoud van onze score.” In de rating worden verschillende best practices genoemd, onder andere op het gebied van digitalisering en risk management. Daarnaast wordt de recente overname door Infosys Consulting Pte. Ltd. als kansrijk benoemd. “Dankzij onze nieuwe meerderheidsaandeelhouder kan Stater de komende jaren verder bouwen aan digitalisering en uitbreiding van de klantportefeuille, zowel in Nederland als internationaal.”


Ook dochteronderneming Hypocasso ontvangt opnieuw de rating van 2 voor special servicing. Ratingbureau Fitch benoemt het management, het risk framework en de samenwerking met Stater als sterke punten. Mario Menheere, directeur van Hypocasso, is tevens trots op het behoud van de rating. “De rating weerspiegelt de inzet van onze medewerkers, die met hun mensgerichte aanpak, kennis, volharding en compassie een optimaal resultaat behalen voor alle partijen. Daarbij blijven we natuurlijk altijd streven naar verbetering in onze processen en methoden.”


Beoordelaar Fitch Ratings
Fitch Ratings is een onafhankelijke en objectieve partij die zich bij haar beoordeling richt op alle aspecten van de kwaliteit van het behandelen van hypotheekportefeuilles. Fitch Ratings beoordeelt of de processen van Stater, Hypocasso en andere bedrijven in de financiële sector ‘in control’ zijn, ook in geval van calamiteiten. Daarnaast wordt er gekeken naar de deskundigheid van het management, de medewerkers, de strategie en de werking van de hypotheeksystemen. De ratings die Fitch toekent, variëren van 1 tot 5, waarbij 1 het hoogst haalbare is.

 

==

 

Over Stater

Stater is de onafhankelijke end-to-end dienstverlener voor de hypothecaire markt. Stater ondersteunt internationaal meer dan 40 hypothecaire geldverstrekkers bij de behandeling en securitisatie van hypotheekportefeuilles. Zij ondersteunt daarmee ruim 40 procent van alle hypotheken in Nederland met haar hypotheeksysteem. Haar hypothecaire dienstverlening is door Fitch beoordeeld met de hoogste rating voor ‘primary servicing’ in Europa. De hoofdvestiging bevindt zich in Amersfoort, waar ruim 1400 medewerkers werkzaam zijn. Daarnaast heeft Stater een vestiging in Brussel. Stater is voor 75% dochter van Infosys Consulting Pte. Ltd. en 25% van ABN AMRO Bank N.V. Meer informatie over Stater vindt u op www.stater.nl.

 

Over Hypocasso

Hypocasso is een onafhankelijke hypotheekservicer met een aanzienlijk track record als het gaat om special servicing. Binnen dit vakgebied heeft Hypocasso, samen met nog één ander bedrijf, de hoogste Fitch rating van Nederland en behoort daarmee tot de Europese top. Hypocasso is 100% dochter van Stater en is gevestigd in Amersfoort. Meer informatie vindt u op www.hypocasso.nl.


Neem contact op

Meer Pers & Media