Business Intelligence Consultant

Jouw uitdaging

Als Business Intelligence Consultant draag je continue zorg voor optimalisatie van het gebruik en benutten van BI toepassingen binnen de organisatie. Je initieert analytische initiatieven en voert data analyses uit, bereidt beslissingen voor die de organisatie in staat stellen op fact based basis tot besluitvorming te komen om haar doelstellingen te realiseren. Je ontwikkelt formats voor managementrapportages ter ondersteuning van het management bij beleidsvorming, aansturing en beoordeling. Je adviseert de stakeholders over beschikbare management en datakwaliteits-rapportages voor de verschillende doelgroepen. Je ondersteunt het MT en afdelingen bij het (strategisch) management proces met analyses. Je bent in staat om statistische modellen te ontwikkelen met behulp van bijvoorbeeld R, SPSS of andere gangbare tools.

 

Wie ben jij?

Je bent top-of-class in het verzamelen en analyseren van data en weet deze om te zetten in beslissingsondersteunende informatie ter ondersteuning van de (strategische) besluitvorming. Je bent een ervaren en analytische persoonlijkheid. Je bent proactief, resultaatgericht en je vindt het leuk om met klanten het gesprek aan te gaan en te sparren over producten met toegevoegde waarde. Dit zijn producten die klanten beter in staat stellen om risico’s in te schatten, aan risicobeheersing te doen en hun commerciële en financiële beleid beter te monitoren. Je hebt ervaring met data-analyse en financiële analyses. Je hebt relevante werkervaring opgedaan als bijvoorbeeld business analist of risk manager. Je bent sterk in je communicatie en weet een centrale rol op je te nemen in je contact met zowel klanten als de interne organisatie

Verder vragen we:

• Afgeronde HBO/WO opleiding, bij voorkeur bedrijfs-(informatie)kundige of technische achtergrond
• Kennis en ervaring met één of meerdere BI-tools(SSRS, Cognos, BO, MS)
• Kennis en ervaring binnen de financiële dienstverlening
• Zeer goede communicatieve vaardigheden
• Kennis van Data mining en Statistiek en tools (bijv. Matlab, R, SPSS, SAS)
• Ruime ervaring met databases zoals Oracle en Microsoft SQL-server
• Kennis van de hypotheekmarkt is een pré

 

Wij bieden:
Wij bieden je een leuke en afwisselende functie, waarin je al je talenten kwijt kunt en veel ruimte is voor initiatieven en persoonlijke ontwikkeling. Als Business Intelligence Consultant  werk je samen met diverse afdelingen binnen Hypocasso en heb je een informerende en adviserende functie. Je maakt deel uit van het team Staf en rapporteert aan de verantwoordelijke Teammanager Staf van Hypocasso.

 

Werken bij Hypocasso

Hypocasso is een onafhankelijke organisatie voor achterstandenbeheer. Ons specialisme is het behandelen van betalingsachterstanden van hypotheken. Hierbij werken wij aan een duurzame oplossing voor consumenten met een betalingsachterstand. Onze kernwaarden zijn: samen, resultaatgericht, open en ambitieus. Wij nemen samen verantwoordelijkheid, met de geldverstrekker én de consument. Daarnaast handelen we proactief en creëren we een veilige omgeving voor iedereen. We stellen onszelf ambitieuze doelen om een win-win situatie voor alle betrokkenen te bereiken. Een oplossing die gericht is op duurzaam herstel, waarbij woningbehoud als uitgangspunt geldt. Een loopbaan bij Hypocasso biedt je een uitstekend perspectief in een open en betrokken organisatie.


Interesse?

Solliciteer direct via de solliciteerknop en/of bel voor meer informatie over deze functie met  D. de Ridder
0630-035988 of
d.ridder@hypocasso.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 

 Solliciteer